Laskurahoitus

Yrityksen kannattaa ottaa laskurahoitus käyttöön jos se tarvitsee rahat laskuilta heti tilille.

Monet rahoitusyhtiöt tarjoavat palveluita, joilla laskut saa muutettua nopeasti rahaksi. Vertaile kauttamme palveluita jotka tarjoavat laskurahoitusta.

Jätä meille yhteystietosi, niin olemme yhteydessä mahdollisimman pian.

Yrityslainan hakeminen netistä kannattaa aina, jos haluat lainalle parhaan hinnan. Lainan kilpailuttaminen onnistuu suoraan yhden palvelun kautta.

Luottolimiitti on yritykselle joustava tapa paikata kassavirran kausittaisia heittelyjä. Lainaa joustavasti aina kun tarvitset käyttöpääomaa vaihtelevaan tarpeeseen.

Yritysrahoituksen avulla investoit yritykseesi. Saat lisää käyttöpääomaa yritykselle ja voit toteuttaa esimerkiksi suunnitellun investoinnin etuajassa.

Laskurahoitus – Laskut rahaksi ilman odottelua

Laskurahoituksella tarkoitetaan useimmiten yrityksesi myyntilaskujen myyntiä rahoitusyhtiölle, eli muutat laskut suoraan rahaksi. Saat rahat suoraan tilille heti kun rahoitusyhtiö on ostanut laskun. Yrityksesi ei siis tarvitse odottaa esim. 45 tai 90 päivää ennen kuin asiakas on maksanut laskun.

Laskujen myynti auttaa yritysten kassavirran hallinnassa ja parantaa maksuvalmiutta, kun yritys saa rahat käyttöönsä melkein heti. Kaikki yrittäjät tietävät että rahalle olisi heti käyttöä ja kukaan ei jaksa odotella myyntilaskujen eräpäiviä. Laskujen myynti antaa yritykselle mahdollisuuden hoitaa omat maksuvelvoitteensa ajoissa ilman turhia viiveitä.

Laskurahoituksen hinta

Laskurahoitus on kannattavaa toimintaa, jos katsoo rahoitusyhtiöiden tuloslaskelmia. Laskurahoitusta tarjoava yritys ottaa aina oman osansa laskun loppusummasta ja joskus palvelusta veloitetaan myös muitakin kuluja. Yritys joka haluaa muuttaa laskut rahaksi, täytyy olla valmis maksamaan noin 2-10% laskun loppusummasta rahoitusyhtiölle. Laskurahoitusta kannattaa siis miettiä kunnolla. Mikäli haluat laskut rahaksi heti ja rahat heti tillille, täytyy näille rahoille löytyä heti käyttöä. Jos rahat käytetään investointeihin, on laskurahoitus hyvä idea.

Yrityksen kannattaa kuitenkin etsiä semmoinen kumppani jonka hinta ei ole liian kova ja jonka kautta rahoitus hoituu kätevästi. Paras tarjous ei tarkoita sitä että hinta on mahdollisimman matala, palvelun täytyy myös toimia nopeasti ja helposti. Rahoitusyhtiön täysin digitaalisen palvelun avulla, yrityksen on mahdollista myydä laskunsa ilman että se vie liikaa aikaa.

Laskurahoituksella on siis aina hintansa, ja siksi kannattaa valita kumppanikseen luotettava toimija.

Yrityslainat turvallisesti ja luotettavasti​

Katso kaikki vaihtoehdot yrityslainallesi. Hae yritysrahoitusta jo tänään.

Laskurahoituksen yleistyminen Suomessa

Euroopassa laskurahoitus on hyvinkin yleistä, mutta Suomessa laskujen myynti ei ole ihan yhtä yleistä. Laskurahoituksesta on kuitenkin moni yritys kiinnostunut, koska näinä päivinä kyseistä palvelua tarjoaa moni rahoitusyhtiö ja pankki.

Laskurahoitus on kasvattanut suosiotaan, koska it-järjestelmien kehittyminen mahdollistaa koko prosessin automaation. Moni taloushallintojärjestelmä tekee yhteistyötä rahoitusyhtiöiden kanssa ja tämä mahdollistaa saumattoman yhteyden niille yrityksille jotka haluavat myydä joko yksittäisiä laskuja tai kaikki myyntilaskut.

Laskurahoituksen ja taloushallinnan integrointi

Rahoitusyhtiön valinnassa tekninen toteutus kannattaa pitää mielessä. Yksittäisten laskujen myyminen aina silloin tällöin voi toimia jos lataat ne käsin rahoitusyhtiölle tai lähetät ne muulla tavalla.

Jos haluat säästää aikaa ja automatisoida laskun myyntiprosessin, kannattaa varmistaa että rahoitusyhtiöllä on nopea ja joustava järjestelmä jonka saa kiinni yrityksesi taloushallintojärjestelmään. Esimerkiksi Netvisor tarjoaa yhteistyössä OP:n kanssa kätevän ravan hoitaa laskurahoituksen.

Yrityslaina

Yrityslainaa saa nykyään nopeasti netin kautta. Täytä hakemus ja rahat voivat olla yrityksesi tilillä jo tänään.

Yritysrahoitus

Hae yritysrahoitusta, jotta yrityksesi voi ottaa seuraavan edistysaskeleen toiminnassaan. Kilpailutat helposti rahoituksen ja nopeimmillaan rahat ovat yrityksesi tilillä samana päivänä.

Laskurahoitus

Laskurahoitus onnistuu kauttamme. Kauttamme voit rahoittaa ostolaskusi tai myyntilaskusi

Luottolimiitti

Luottolimiitti antaa yrityksellesi joustavaa käyttörahaa, jota on mahdollista nostaa aina tarpeen mukaan.

Miten laskurahoitus toimii?

Laskun myyminen on nykyään helppoa. Kaikki hoituu nopeasti netissä rahoitusyhtiön nettipalvelussa. Käymme tässä läpi miten laskurahoitus toimii ja otamme loppuun esimerkiksi yhden kotimaisen rahoitusyhtiön ja heidän toimintatapansa.

  1. Vertaile palveluita jotka olisivat valmiita ostamaan yrityksesi laskuja ja valitse näistä sopivin kumppani.
  2. Kirjaudu rahoitusyhtiön verkkopalveluun ja lähetä heille kopio laskusta.
  3. Jos rahoitusyhtiö hyväksyy laskun, saat heiltä tarjouksen.
  4. Jos hyväksyt tarjouksen, saat laskua vastaan 70-80% laskun summasta rahana suoraan tilille. Loput rahoista saat kassaan, sen jälkeen kun asiakas on maksanut laskun.
  5. Kun lasku on maksettu, ottaa rahoitusyhtiö myös oman osuutensa. Samalla saat myös tilitysraportin kirjanpitoa varten. Kerromme lisää laskurahoituksen hinnoista alempana.
  6. Jos asiakkaasi ei maksa laskua, jää luottoriski aina joko sinun yrityksellesi tai rahoitusyhtiölle. Tästä kannattaa sopia erikseen rahoitusyhtiön kanssa. Luottoriskin siirtäminen rahoitusyhtiölle tuo yrityksellesi lisäkustannuksia.

Myyntilaskut rahaksi heti

Laskurahoitusta harkitsevat haluavat useimmiten myydä myyntilaskunsa. Minkälaista laskuja rahoitusyhtiöt ovat valmiita ostamaan? Jotta laskujen myynti onnistuu, täytyy saatavan ainakin täyttää pari ehtoa. Suosittelemme kuitenkin että luet rahoituskumppanisi omat ehdot tarkkaan läpi ennen kuin sitoudut mihinkään.

  1. Yrityksen, joka maksaa laskun, luottoluokitus täytyy olla kunnossa. Tämän tarkistuksen voi usein hoitaa automattisesti.
  2. Lasku ei saa olla erääntynyt.
  3. Laskun täytyy olla kohdistettu yritykselle tai yhteisölle jolla on y-tunnus.
  4. Laskun maksaja täytyy löytyä kauppa- sekä ennakkoperintärekisteristä.


Monet rahoitusyhtiöt vaativat, että laskun maksaja on kotimainen yritys jolla on suomalainen y-tunnus. Jotkut rahoittajat voivat myös ostaa laskusi jos heillä itsellään on toimintaa juuri siinä maassa. Jos yritys ottaa käyttöön ulkomaan laskujen myynnin, tulee tästä usein lisäkustannuksia.

Laskujen myynti vai factoring?

Laskujen myynti ja factoring ovat periaatteessa sama asia. Eli yritys saa rahoitusta laskusaatavia vastaan. Suurin ero näiden välillä on se, kuka kantaa luottoriskin. Jos lasku menee myyntiin rahoitusyhtiölle, siirtyy luottoriski samalla pois yritykseltä. Mikäli yritys valitsee factoring-laskutuksen, pysyy luottoriski myös yrittäjällä. Tätä miettiessä kannattaa siis huomioida luottoluokitukset, oman yrityksen koko ja miten paljon yritys on valmis maksamaan palvelusta.

Esimerkiksi isot ja vahvat yritykset voivat hyvin ottaa factoring-laskutuksen käyttöön. Vahva asema markkinoilla, tunnetut kumppanit ja tarpeeksi iso kassa auttavat pienentämään mahdollisia luottotappioita. Pienemmät yritykset kannattaa mielummin miettiä laskujen myyntiä, koska mahdollisten luottotappioiden vaikutus kassaan voivat olla suuria.

Laskurahoitus rahoittaa myyntilaskut ja ostolaskut

Laskurahoituksen avulla yrityksesi rahoittaa helposti myyntilaskunsa tai ostolaskunsa. Päätä itse kumpaa rahoitusta yrityksesi tarvitsee. Voit myös halutessasi rahoittaa yrityksen osto- ja myyntilaskut.

Myyntilaskurahoitus auttaa sinua saamaan rahat myyntilaskuiltasi yrityksesi käyttöön välittömästi. Enää sinun ei tarvitse miettiä ja murehtia asiakkaidesi liian pitkiltä tuntuvia maksuehtoja, sillä voit muuttaa nämä laskut rahaksi välittömästi. Saat nopeutettua yrityksen rahankiertoa ja yrityksesi pystyy toimimaan taloudellisesti ketterämmin.

Ostolaskurahoitus mahdollistaa yrityksesi hankintojen kulujen jakamisen pidemmälle aikavälille. Voit esimerkiksi muuttaa ison kertalaskun maksettavaksi 12 kuukauden aikana, jolloin isojen hankintojen negatiivinen kertavaikutus yrityksesi kassaan pienenee.

Fellow Finance laskurahoitus

Fellow Finance on vuonna 2013 perustettu Suomalainen pörssiyhtiö. Yhtiö tarjoaa vertaislainaa ja toimii myös joukkorahoitusalustana. Fellow Financella on tarjolla monta rahoitusvaihtoehtoa yrityksille, eikä vain perinteisiä yrityslainoja. Eli yritys lähettää laskut Fellow Financelle ja palvelun sijoittajat voivat sen jälkeen valita haluavatko rahoittaa lainan.

Sijoittajat eivät kuitenkaan käy kaikkia laskuja läpi itse, vaan tuo hoituu automaattisesti palvelun kautta. Fellow Financella on käytössä allokaattori, jonka kautta sijoittavat voivat valita minkä luottoluokitusten lainoihin he haluavat sijoittaa ja millä korolla. Järjestelmä sijoittaa sen jälkeen aina tietyn summan lainaan joka vastaa sijoittajan vaatimuksia. Yritysten ei siis tarvitse odottaa että sijoittajat käyvät laskut läpi yksitellen, vaan kaikki tapahtuu nopeasti ja rahat on mahdollista saada tilille samana päivänä.

Mikäli yrityksesi haluaa muuttaa laskut rahaksi, on Fellow Finance oikein hyvä kumppani jonka kautta rahoitus hoituu kätevästi ja nopeasti.

Fellow Finance laskurahoituksen hinta

Fellow Finance ei peri yritykseltäsi vuosi-, kuukausi- tai avausmaksuja ollenkaan. Yrityksesi ei myöskään tarvitse tallettaa rahaa millekään vakuustilille tai maksaa mitään limiittimaksuja tai komissiota. Fellow Finance rahoittaa 100% laskun loppusummasta. Maksat aina vain kertakorvauksen per rahoitettu lasku. Emme valitettavasti osaa sanoa miten suuri kyseinen korvaus on, koska hinta on yrityskohtainen ja perustuu Fellowin tekemään luottoriskiarvioon.

Tarkista Fellow Finance hinta Zmartan kautta tästä: Laske hinta

Yrityslaina.net - Usein kysytyt kysymykset

Yrityksesi on mahdollista muuttaa laskut heti rahaksi, jos yrityksesi myy ne eteenpäin.

Voit saada rahat välittömästi käyttöösi sen sijaan, että asiakkaasi maksaisi laskunsa vasta 45, 60 tai 90 päivän päästä.

Laskurahoitus on yleensä myyntilaskujen rahoitusta, mutta voit myös rahoittaa ostolaskusi.

Laskurahoitus mahdollistaa yrityksesi käyttöpääoman tehokkaamman käytön, eikä sinun tarvitse odottaa rahaa asiakkailta, joilla on pitkä maksuaika.

Se tarvitseeko yrityksesi ostolaskurahoitusta vai myyntilaskurahoitusta riippuu yrityksestäsi.

Ostolaskurahoituksella voi jakaa investoinnin tai yllättävän kulut kustannukset esimerkiksi koko vuodelle.

Myyntilaskurahoitus antaa yrityksellesi välittömästi rahaa käyttöön laskujasi vastaan.

Laskujen myynnin hinta määräytyy aina yrityskohtaisesti. Yritykset joilla on hyvä luottoluokitus saavat laskurahoitusta paremmilla ehdoilla.

Myös laskutuksen kohteena olevan yrityksen luottoluokitus vaikuttaa laskurahoituksen hintaan.

Laskurahoitus on tarkoitettu pääasiassa saataville jotka eivät ole vielä erääntyneitä.

Jotkin rahoituslaitokset voivat rahoittaa jo erääntyneitä laskuja, mutta erääntyneet laskut kuuluvat enemmän perintäpuolelle kuin laskurahoitukseen.

Vaihtoehtona laskurahoitukselle on yrityslaina, yritysrahoitus tai yrityksen luottolimiitti.

Valitse vaihtoehtosi aina yrityksesi tarpeen mukaan. Voit hakea jokaista vaihtoehtoa palvelumme kautta ja lukea lisää sivuiltamme.